top of page

Kviečiame į seminarą – pelkininkystės dieną Baisogaloje


Š. m. gruodžio 1 d. kviečiame į seminarą "Pelkininkystės diena Baisogaloje. Patirties sklaida: atkuriame ir naudojame šlapynę", skirtą besidomintiems pelkių atkūrimu žemės ūkio paskirties žemėse ir tvariu atkurtų pelkių ūkiniu naudojimu.


Seminaro metu bus pristatyti pelkininkystės, kaip tvaraus ir klimatui palankaus ūkininkavimo šlapiuose durpiniuose dirvožemiuose, principai, aptarta žemėnaudos įtaka durpžemio organinės medžiagos stabilumui ir kokybei, apžvelgti daugiamečių žolynų įrengimo durpžemiuose, šlapiuose ir užmirkstančiuose dirvožemiuose ypatumai, gilinsimės į gyvulininkystės ir klimato kaito kaitos klausimus, diskutuosime apie intervencinės priemonės atkuriant nusausintus durpynus į šlapias pievas poreikį ir svarbą sprendžiant daugiamečių pievų trūkumo klausimą, klimato kaitos ir biologinės įvairovės nykimo iššūkius ir kt.


Seminaro pabaigoje numatoma išvyka į atkuriamą šlapynę LSMU Gyvulininkystės instituto žemėse.


Seminaro programa:

Seminaro programa Baisogala 2023_12_01
.pdf
Atsisiųsti PDF • 416KB

Dalyvius kviečiame užsiregistruoti iki š. m. lapkričio 29 d.

užpildant REGISTRACIJOS ANKETĄ internete:


PASTABA: Būkite pasiruošę išvykai į gamtą tinkamą aprangą ir nepamirškite guminių batų!


Seminarą organizuoja


Seminaras organizuojamas tarptautinio projekto „EUKI – pelkininkystės plėtra žemės ūkyje Baltijos šalyse“ ir nacionalinio projekto „Pelkių atkūrimo skatinimas darant poveikį teisėkūrai, didinant visuomenės sąmoningumą ir įtrauktį, siekiant šalies ŠESD emisijų sumažinimo“ iniciatyva.





258 peržiūros0 komentarų
bottom of page