top of page

Džiaugiamės tapę “Wetlands International Europe“ asociacijos nariais

Atnaujinta: 2023-01-17


Šiandien gavome džiugią žinią iš “Wetlands International Europe“ asociacijos pirmininkės Jane Madgwick, kad š. m. sausio 9 d. tarybos narių sprendimu mūsų organizacija priimta į tarptautinę Europos šlapynių išsaugojimui ir atkūrimui susibūrusią nevyriausybinių organizacijų šeimą!


Manome, kad jūsų patirtis durpynų propagavimo ir išsaugojimo srityje, darbai savanoriškų anglies dioksido kompensavimo srityje ir ryšiai Baltijos regione suteiks didelę pridėtinę vertę mūsų tinklui ir mūsų Durpynų programai <...> Jau pradėję dirbti kartu, tikimės ir tolesnio vaisingo bendradarbiavimo ateityje“, rašoma asociacijos pirmininkės atsiųstame dokumente.


2013 m. Wetlands International Europe asociaciją įkūrė septynios organizacijos iš Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Jungtinės Karalystės, vėliau šalių geografiją papildė Italija, na, o pačioje 2023 m. pradžioje prisijungė ir Lietuva. Nuo šių metų asociacija vienija jau 11-ka organizacijų iš 7-ių senojo žemyno valstybių.


"Wetlands International Europe" yra pasaulinio "Wetlands International" tinklo sudedamoji dalis. "Wetlands International" yra vienintelė pasaulinė pelno nesiekianti organizacija, skirta šlapynių išsaugojimui ir atkūrimui, primenanti visuomenei šlapynių aplinkosauginę vertę ir žmonėms teikiamas ekosistemines paslaugas. Organizacija savo žiniomis ir gebėjimais prisideda prie globalios šlapynių apsaugos, daugelyje šalių jungia lokalias iniciatyvas siekiant pasaulinių pokyčių, skatina tvarų šlapynių naudojimą, palaiko šlapynių aplinkoje gyvenančias ir nuo jų priklausomas bendruomenes, siekia teigiamų pokyčių, prisidedančių prie žmonijos ir gamtos santarvės.


"Wetlands International Europe" asociacija vienija nevyriausybines organizacijas, bendradarbiaujančias visuomenės švietimo apie šlapynių ekosistemas srityje, propaguojančias tvarų jų naudojimą, palankų žmogui ir gamtai, bendram tikslui apjungiant mokslą, teisę ir praktiką. Šlapynės – vandens šaltinis, kuris palaiko visas gyvybės formas žemėje. Nepaisant organizacijos pastangų propaguoti šlapynių svarbą, šių ekosistemų ir jų biologinės įvairovės žalojimas ir nykimas tęsiasi. Todėl asociacijos vizija – pasaulis, kuriame pelkės ir kitos šlapynės būtų branginamos ir puoselėjamos dėl savo grožio, jose klestinčios gyvybės ir teikiamų gamtos išteklių.


Džiaugiamės savo žiniomis ir darbais galėdami prisijungti prie šios tarptautinės asociacijos veiklų ir jos tikslų įgyvendinimu tiek lokaliai, tiek ir globaliu lygmeniu.

44 peržiūros0 komentarų
bottom of page